Öppna utbildningar

Lyckas som CSR-ansvarig eller Hållbarhetschef!

Är du Hållbarhetschef, CSR-ansvarig, Sustainability Manager eller motsvarande? – Det här är den första kursen som ger dig konkreta verktyg och argument för att lyckas i din roll. Kursen ger dig ökad förståelse för hur hållbarhet är relevant för verksamheten – drivkrafter för hållbarhet, business case och hur hållbarhet stärker affären. Du får också utökad insikt i hur idéer till beslut och hur beslut blir genomförda aktiviteter. Vi gör konkreta övningar och målet är att du redan under kursen får applicera de nyvunna kunskaperna på din egen verksamhet för att få fart på hållbarhetsarbetet. 

 

Utbildningen genomförs av Hållbar Utveckling Sverige i samarbete med Grant Thornton och Mentor Education.

 

Utbildningens mål

Efter kursen kommer du att vara bättre rustad att få hållbarhet att hända i din organisation och samtidigt förstå att det är ett svårt och långsiktigt arbete.

Kurstillfällen hösten 2016:

Stockholm, 29-30 september 2016

Stockholm, 10-11 november 2016

Plats: Skogshem & Wijk, Lidingö

 

Urval ur programmet:

Dag 1 10.00 – 18.00 

  • Introduktion 
  • Arbetsgången
  • Policyträdet
  • Arbetsmatrisen
  • Om att mäta

Dagen varvas med gruppövningar

Dag 2 09.00 – 16.00 

  • Affärsmodeller
  • Regelverken
  • Att påverka organisationen
  • Nya hållbarhetslagen
  • Diplomering av samtliga deltagare

Dagen varvas med gruppövningar

 

Kursledare

Mia_Tapio

 

Mia Tapio arbetar som hållbarhetskonsult med fokus på fastställande av mål, samtuppbyggnad av struktur kring företags interna CSR arbete.

Med omfattade erfarenhet av att se fabriker långt utanför Sveriges gränser och samtidigt driva långsiktiga hållbara affärer har hon byggt upp en gedigen kunskap om hur CSR frågor bäst bör drivas och implementeras internt

 

 

 

Markus Håkansson_Grant_Thorntonunnamed-1

Markus Håkansson är ansvarig för hållbarhetstjänster på Grant Thornton i Sverige. Som ledamot av FAR: s arbetsgrupp för hållbar utveckling har han varit med och skapat de regelverk som gäller för Svenska revisorer vid granskning av hållbarhetsredovisningar. Som ledamot av FEE, som är FAR: s samarbetsorgan på EU-nivå, deltar han i den internationella diskussionen kring den nya hållbarhetslagen.

 

 

Fredrik Pettersson

 

Fredrik Pettersson är konsult inom hållbarhet och kommunikation på Hållbar Utveckling Sverige AB. Med erfarenhet från flera olika sammanhang och branscher hjälper han stora och små företag förstå den komplexa helheten och realisera värdena av ett bra hållbarhetsarbete.

 

 

 

 

Klicka här för mer information och anmälan till utbildningen som hjälper dig att få fart på hållbarhetsarbetet och gå från ord till handling!

Varmt välkommen!